VOORGERECHTEN

Huis gerookte zalm, dun gesneden, limoenmayonaise, rode ui en toast            13,50

Garnalencocktail, cocktailsaus en toast                                                                     16,50

Gerookte paling, roomboter en toast                                                                          17,50

Visplateau, huis gerookte zalm, garnalen en gerookte paling                               18,50

Rundercarpaccio, pijnboompitten, Beemsterkaas, pesto of truffelmayonaise  13,50

Geitenkaas uit Egmond, biet, walnoot en een geitenkaaskroketje                       10,50

Proeverij, combinatie van diverse koude en warme voorgerechten                    20,50

Gamba’s gebakken met ui, champignons, citroen en knoflook                            13,50

 

SOEPEN

Tomatencrèmesoep met een krokantje                                                                      7,50

Uiensoep, gegratineerd met oude Beemsterkaas                                                     7,50

HOOFDGERECHTEN VIS

Gamba’s gebakken met ui, champignons, citroen en knoflook                            24,50

Gebakken sliptong, drie stuks en remouladesaus                                                   23,00

Vis van de dag                                                                                                                dagprijs

HOOFDGERECHTEN VLEES

Saté Ajam, kip, seroendeng en kroepoek                                                                  19,50

Rundersukade, truffelrisotto, broodcroutons en eigen jus                                   24,50

Gegrilde kalfsribeye, seizoensgroenten en truffeljus                                             25,50

Boeuf stroganoff, gebakken ossenhaaspuntjes met stroganoffsaus                    25,50

Tournedos gegrild van Ierse Black Angus ossenhaas

+/-160 gr                                                                                                                         26,50

+/-250 gr                                                                                                                         31,50

saus naar keuze: champignonroomsaus – pepersaus – stroganoffsaus – truffeljus

HOOFDGERECHTEN VEGETARISCH

Risotto, rode biet, seizoensgroenten en olijfolie                                                     19,50

Sweet potatopuree met duxelles van champignon, paprika, ui,
knoflook en gegrilde courgette                                                                                   19,50

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, huisgemaakte mayonaise, knolselderijsalade en seizoensgroenten.

DESSERT

Dame blanche, vanille-ijs, chocoladesaus en slagroom                8,00

Cheesecake of appeltaart met ijs en slagroom                                7,50

Crème brûlée, vanille-ijs en slagroom                                              8,00

Scroppino, citroen-ijs, wodka en prosecco                                      8,00

Chocoladecoulant, witte chocolade-ijs en slagroom                     8,75

Fruitsalade, twee bollen sorbetijs en slagroom                              7,50

Kaasplateau met confituur en nootjes (4soortenkaas)                13,50

MENU’S

3 GANGEN   38,-

4 GANGEN   48,-

5 GANGEN   58,-

6 GANGEN   68,-
Wijnarrangement vanaf 3 gangen – 21,
4 gangen -28          5 gangen – 35       6 gangen – 42
Luxe wijnarrangement in overleg met Chantal.
Thee bij uw diner: Thee-arrangement vanaf € 12,- p.p.

Wij wensen u een heel fijn gastvrij en smakelijk verblijf toe in Het Genot van Grootschermer.

Kees en Chantal Blokdijk

KINDERMENU

Voorgerechten
Tomatensoep € 4.50
Zalm met toast € 7,50
Garnalencocktail € 7,50

Hoofdgerechten
Spaghetti met bolognese saus en Beemsterkaas € 7,50
Friet met keuze uit: Frikandel – Kipnuggets – Kroket € 7,50
Tournedos 100 gr, aardappelmousseline en saus naar keuze € 19,00
2 gebakken sliptongen met friet € 19,00

Dessert
Gevulde beker, beker mag je meenemen € 4,50
Seizoen fruit met bol sorbetijs € 4,50